Σολομός με σάλτσα λεμονιού και roasted λαχανικά.
Ένα γεύμα γεμάτο ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά, πεντανόστιμο και έτοιμο σε 30 λεπτά.
Ο συγκεκριμένος τρόπος μαγειρέματος των λαχανικών διατηρεί τις βιταμίνες στο βέλτιστο βαθμό, συγκριτικά πχ με το βράσιμο.
Για το σολομό (2 μερίδες):
•2 φρέσκα φιλέτα ή φέτες σολομού
•Χυμό από 1 λεμόνι
•1,5 κ.σ. μουστάρδα
•1 κ.σ. ελαιόλαδο
•1 κ.γλ. μέλι
•Εστραγκόν ξερό (ή θυμάρι)
•Αλάτι-πιπέρι
Για τα λαχανικά:
•Μελιτζάνα, κολοκυθάκια, καρότο, ντοματίνια
•2 κ.σ. ελαιόλαδο
•1 κ.σ. θυμάρι ξερό
•2 κ.γλ. πάπρικα
•Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
•Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
•Για τη σάλτσα του σολομού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε τις φέτες/φιλέτα μέσα για 20-30 λεπτά, ώστε να μαριναριστούν.
•Για τα λαχανικά, κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και το καρότο, τα ντοματίνια στη μέση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
•Ψήνουμε αρχικά μόνα τους για 10 λεπτά.
•Αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε στη μέση το σολομό, μειώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη.