Μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, τόσο για την ιδιαίτερη της γεύση, όσο και για την υψηλή διατροφική της αξία.
Υλικά: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά με χαλούμι, vinegrette φλούδες πορτοκαλιού, τριμμένο καρύδι και πορτοκάλι.
Για τη vinegrette (2 μερίδες): Ανακατεύουμε 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι, 2 κ.σ. βαλσάμικο, 1 κ.γλ. μέλι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/4 κ.γλ. αλάτι, 1/4 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το χαλούμι: Κόβουμε σε λεπτές φέτες και ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν.